fredag 19 december 2008

Biljetter och Orrefors Kosta Boda.

Var och hämtade biljetterna till sommarens Speedway på Ullevi idag eftersom jag ska ge bort en i 50 års present imorgon. Lyckades oxå impuls köpa ett antal biljetter till Eldkvarn på Lorensberg i slutet av januari.

Läste att min kompis Torsten hade problem med Orrefors Kosta Boda som han "försökte" rädda med start för tre år sedan. NWG vinst varnade förra veckan och det är inte konstigt med den vikande marknaden i världen, November som är deras viktigaste månad gick knackig... ev kan December samt försäljningen av den omtalade konstglas samlingen lyfta bokslutet för 2008. Man får dock komma ihåg att dom dock fått ihop 145,5 miljoner i år men det är en klen tröst nu när skatteverket vill upptaxera med ytterligare 118,7 miljoner för som dom tycker utebliven royalty för varumärken som koncernens dotterbolag har utnyttjat. Summan av detta blir att dom vill ha ca 33,8 miljoner till i skatt!

Kanske läge att trots allt göra konkurs på OKB och nyemission i NWG??

Snart är det jul och första etappens julklappar är inköpta, det känns skönt nu när det börjar tätna av desperata småbarns föräldrar jagandes efter klappar till sina bortskämda fjun. (Denna mening är stulen från dagens frukostbord på jobbet, risken är väl att jag får skit av alla föräldrar som känner igen sig *ler*)

Blir 50 års kalas imorgon som sagt samt ett gratis/personal julbord på söndag eftermiddag, mitt första och enda iår.

/MZ

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är inte så då att det är nu i lågkonjuktur som sållar agnen från vetet...dom skötta bolagen klarar en kris, å resten får problem??! Tror inte saab och volvo är speciellt välskötta bolag, höga VD löner och mkt konsulter osv...är inte Orrefors större än så? De trodde jag, kährs omsätter runt 2 miljarder..det är bra, nu ska jag bowla skägget av skägge, ha de!

Matz sa...

Nja NWG har under dom tre första kvartalen i år omsatt 3378 mkr medans OKB gått minus med 44,7 mkr under samma period. Så "vinsten" för NWG per den första Sept. är 145,5 mkr. Lycka till med Bowlingen! /MZ