måndag 10 mars 2008

Cyklar!


Ibland undrar man hur cyklister tänker!?! Kan hålla med att på vissa ställen i Göteborg så är det snårigt att ta sig fram med cykel. Eftersom cyklister oxå är trafikanter gäller samma regler för dom som för bilister... redan där kommer första problemet. Mötte en Kamikaze cyklist vid kallebäck idag, han kom trampandes på den "vanliga" vägbanan. Visst man kan tycka att det är tråkigt att köra på cykelbanan som går 5 meter där ifrån, han kom söder ifrån så vem vet han kanske bor i kungsbacka eller i Varberg och tar motorvägen varje dag in till Göteborg?

Finns en cykel överfart där där man svänger av mot mitt jobb, efter alla år har man lärt säg att står man i vägen där när en hjulburen tomte kommer i 180 ligger man jäkligt risigt till. Vid samma avfart ligger även polisens ridhus bara detta gör ju att roliga episoder kan ut spelas där!

I fredags stod det en Polis jeep med hästtransport och blockerade cykel överfarten i satt en polis tjej och på bilen var en "Övningskör" skyllt fast tejpad. Det kom en hel bunt med cyklister vid detta tillfälle, men inga hårda ord eller yviga gester sågs till. Typiskt svenskar men framför allt typiskt för trafikanter, Ögontjänare nummer 1.....

Men idag på morgonen var stämningen mer tryckt då det stod en svart Saab och blockerade cykelbanan då jag skulle svänga över samma cykelöverfart. Då kom en härlig lirare som jag släppte förbi, han saktade in och markerade att Saaben var ivägen genom att sakta trycka till Saabens framdörr med sitt gummerade racingdäck. Dörren öppnades och ut kliver en civil polis..... Tyvärr fick jag inte se upplösningen då jag inte ville skapa mer trafik kaos!!

/MZ

Inga kommentarer: